Аналітики виявили ще одну групу хакерів із РФ, які намагаються зламати комп’ютери дипломатів

Аналітики виявили ще одну групу хакерів із РФ, які намагаються зламати комп’ютери дипломатів

Хакери групи Fighting Ursa (APT28 або Fancy Bear) російської військової розвідки вставляють в рекламу розкішних автомобілів шкідливі програми для збору облікових даних, намагаючись ввести в оману дипломатів.

Про це повідомляють аналітики дослідницького відділу Unit 42 з американської компанії Palo Alto Networks, передає Axios.

Зазначається, що нова схема почала працювати ще в березні, і, ймовірно, була спрямована на дипломатів, хоча аналітики не знають, скільки всього людей могло стати мішенню цієї схеми.

В одній рекламі хакери створили оголошення позашляховика Audi Q7 Quattro 2009 року випуску приблизно за 5 500 євро. Пост рекламує «Дипломатичний автомобіль на продаж» і містить контактну інформацію та шість зображень автомобіля з різних ракурсів.

Вебсайт із зображеннями та рекламою розміщено на звичайних вебхостах, що ускладнює традиційним кіберінструментам позначати їх як шкідливі, а компаніям – блокувати доступ до цих сайтів.

Аналітики заявили, що за цією схемою стоїть група Fighting Ursa, яку інші фірми з кібербезпеки називають APT28 або Fancy Bear, на основі онлайн-інфраструктури та шкідливого програмного забезпечення, використаного нею в цій схемі.

Майкл Сікорскі, віцепрезидента відділу розвідки загроз і головний технічний директор Unit 42, пояснив, чому хакери зосереджені саме на автомобілях. За його словами, дипломати постійно прагнуть якомога швидше купити та продати автомобілі з дипломатичними номерами через брак часу на підготовку до переїзду.

Нагадаємо, ЗМІ: Українські військові у Малі навчають туарегів керувати дронами

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС
За минулу та з початку поточної доби порушень режиму припинення вогню на Донбасі не зафіксовано.
На Донбасі двоє військових підірвалися на міні На Донбасі двоє військових підірвалися на міні
Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.
З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС
Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.
Loading...
Load next