МЗС України назвало «недружніми діями» розрив дипвідносин із Малі

МЗС України назвало «недружніми діями» розрив дипвідносин із Малі

В українському Міністерстві закордонних справ розкритикували рішення уряду Малі про розрив дипломатичних відносин з Україною. Там кажуть, що уряд африканської країни не надав доказів про причетність Києва до підтримки повстанців-туарегів.

Про це йдеться в офіційній заяві МЗС України.

Рішення Малі там назвали «недалекоглядним та поспішним». У МЗС наголошують, що Україна як жертва російської агресії намагається «відновити справедливість та повагу до міжнародного права», яке захищає, зокрема, африканські країни від посягань на їхні суверенітет, незалежність та територіальну цілісність.

Тож у міністерстві кажуть, що Україна «рішуче відкидає звинувачення перехідного уряду Малі у нібито “підтримці Україною міжнародного тероризму”», додавши, що розрив відносин здійснили без проведення «ретельного вивчення фактів та обставин інциденту на півночі Малі».

Також там вважають, що жодних доказів щодо причетності України до розгрому «вагнерівців» у Малі не надали. При цьому, ідеться у заяві МЗС, уряд Малі ігнорує те, що підконтрольні кремлю військові структури, зокрема «Вагнер», використовують терористичні методи та є причетними до воєнних злочинів не тільки в Україні, а й у країнах Африки.

Україна залишає за собою право вжити всіх необхідних заходів політико-дипломатичного реагування у відповідь на недружні дії перехідного уряду Республіки Малі, — підсумували в українському міністерстві.

Нагадаємо, Байден скликав засідання з нацбезпеки через ймовірну атаку Ірану на Ізраїль

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
МЗС Росії офіційно визнало участь росіян у війні на Донбасі (фото) МЗС Росії офіційно визнало участь росіян у війні на Донбасі (фото)
Українська делегація повідомила, що у цій заяві дипломати вимагають від української сторони повідомити місце знаходження Косяка та надати доступ до нього російським дипломатам.
Loading...
Load next