Уряд Туреччини проведе переговори з Instagram після блокування соцмережі

Уряд Туреччини проведе переговори з Instagram після блокування соцмережі

У понеділок, 5 серпня, уряд Туреччини проведе переговори з представниками Instagram після блокування доступу до платформи соціальних мереж минулого тижня.

Про це повідомляє Reuters.

Цей крок був зроблений після того, як високопоставлений турецький чиновник звинуватив Instagram у блокуванні публікацій зі співчуттями після вбивства Ісмаїла Ганії, лідера ХАМАСу.

Міністр транспорту та інфраструктури Абдулкадір Уралоглу сказав, що Туреччина висловила певну чутливість щодо дотримання турецьких законів на попередній зустрічі з представниками Instagram минулого тижня.

Внаслідок блокування Instagram у Туреччині мільйони людей позбавляються своїх повсякденних способів спілкування з сім’єю та друзями, а компанії більше не можуть охоплювати своїх клієнтів у той самий спосіб. Ми продовжуватимемо робити все можливе, щоб відновити наші послуги, — сказав прессекретар Meta.

Глава відділу комунікацій Туреччини Фахреттін Алтун розкритикував Instagram за ймовірну цензуру, через те, що він заборонив публікації співчуття Ганії після його вбивства.

Тисячі людей на X протестували проти заборони доступу з турецькими хештегами "accessban, bringinstagramback, ecommercehalted", вони увійшли в список найпопулярніших у Туреччині після заборони.

Нагадаємо, Байден скликав засідання з нацбезпеки через ймовірну атаку Ірану на Ізраїль

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next