Після п’ятимісячної паузи росія відновила використання балістики з КНДР для ударів по Україні

Після п’ятимісячної паузи росія відновила використання балістики з КНДР для ударів по Україні

Російські війська після перерви відновили використання отриманого від Північної Кореї ракетного озброєння проти України.

Про повідомляє Defense Express з посиланням на обізнані джерела.

Так, під час масованого удару по Україні 31 липня російські окупанти застосували балістичну ракету північнокорейського виробництва. Пуск було зафіксовано з території РФ в напрямку Білої Церкви, але ракета просто упала на території Київщини, ймовірно, після вибуху в повітрі.

На місці падіння цієї ракети були знайдені уламки з маркуванням, котрі відповідають раніше виявленим залишкам балістичних ракет типу KN-23, які РФ використовувала для ударів по Україні на початку 2024 року, фотографії яких Defense Express отримало в своє розпорядження.

Останній до цього моменту зафіксований випадок застосування росіянами балістичних ракет KN-23 північнокорейського виробництва для ударів по Україні датується 27 лютого 2024 року.

Таким чином виходить, що російські загарбники відновили використання далекобійного ракетного озброєння від КНДР після паузи, яка тривала 5 місяців.

Також слід звернути увагу і на те, що про ймовірний пуск ворожої балістичної ракети в ніч на 31 липня 2024 року в напрямку Київської області повідомляв один з моніторингових пабліків. При цьому висловлювалось припущення про ймовірне застосування ОТРК “Іскандер-М”, однак це не підтвердилось.

Наразі відомо, що північнокорейські балістичні ракети, які отримала РФ у своє розпорядження для ударів по Україні мають БЧ із фугасним спорядженням, потужність яких складає до 1000 кілограмів у тротиловому еквіваленті. При цьому встановлена максимальна дальність пуску цих ракет становить до 650 кілометрів.

Нагадаємо, ЗМІ: російські спецслужби можуть стежити за навчанням українських військових у Британії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next