Українська компанія запускає виробництво дронів у Словаччині

Українська компанія запускає виробництво дронів у Словаччині

Українська компанія Skyeton, відома своїми розвідувальними системами ACS-3/Raybird-3, розширила свою діяльність на Словаччину.

Про це повідомляє видання Defence Industry Europe.

За словами засновника компанії Олександра Степури, інвестиції у новий завод у Словаччині становлять 3,5 млн доларів.

З лютого 2022 року по травень 2024 року Skyeton отримав замовлення на понад 75 розвідувальних комплексів від Сил оборони України. Виробництво на новому заводі в Словаччині розпочалося навесні 2024 року. Цей завод може виробляти 25 систем на рік, а після завершення інвестиційного етапу цю потужність планують  збільшити в чотири рази.

В Україні потужності Skyeton можуть виробляти близько 100 систем на рік, але попит українських військ становить 140 систем на рік.

Новий завод у Словаччині допомагає подолати цей розрив і пропонує стратегічну перевагу. На відміну від України, де діє воєнний стан, який обмежує експорт систем Raybird, у Словаччини таких обмежень немає. Це відкриває для Skyeton можливості для виходу на світовий ринок і розширення міжнародної клієнтської бази. З новим виробничим заводом у Словаччині Skyeton має намір розширити свої виробничі можливості та задовольнити внутрішній і міжнародний попит на передові розвідувальні БпЛА.

Нагадаємо, ЗМІ: російські спецслужби можуть стежити за навчанням українських військових у Британії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next