Reuters: Путін через Шойгу попросив Іран стриманіше реагувати на вбивство ватажка ХАМАС

Reuters: Путін через Шойгу попросив Іран стриманіше реагувати на вбивство ватажка ХАМАС

Правитель Росії путін попросив лідера Ірану аятолу Алі Гаменеї дати стриману відповідь на ймовірне вбивство Ізраїлем лідера ХАМАСу, порадивши уникати нападів на ізраїльських цивільних. 

Про це повідомляє Reuters з посиланням на два високопоставлених іранських джерела

За словами джерел, це послання було передано в понеділок колишнім міністром оборони РФ Сергієм Шойгу під час зустрічей в Тегерані з іранськими високопосадовцями.

Джерела також повідомили, що Тегеран вимагав від Москви постачання винищувачів Су-35 російського виробництва. У Москві не дали журналістам коментаря, а прокремлівські видання повідомили у вівторок, що Шойгу сказав, що він обговорював вбивство лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії під час свого візиту до Тегерана.

Два джерела, обізнані з цим питанням, не надали подальших подробиць про переговори з Шойгу, якийу травні став секретарем Ради безпеки Росії.

Вони сказали, що візит Шойгу був одним з декількох способів, які Москва використовувала, щоб донести до Ірану необхідність стриманості і водночас засудити вбивство Ханії як "дуже небезпечне вбивство", намагаючись запобігти війні на Близькому Сході.

Близький Схід стоїть на порозі великої війни, і ті, хто стоїть за вбивством, намагаються спровокувати такий конфлікт.

Нагадаємо, Росіяни заблокували в окупованому Донецьку доступ до YouTube

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі
Російська Федерація відреагувала на запрошення українського президента щодо зустрічі з Путіним на Донбасі, де йде війна. Росія вважає, що ця зустріч не має ніякого сенсу.
Loading...
Load next