Демченко: Прикордонники можуть перевіряти документи не лише у пунктах пропуску

Демченко: Прикордонники можуть перевіряти документи не лише у пунктах пропуску

Кожен прикордонний загін може запроваджувати додаткові режимні обмеження щодо перебування в межах прикордонної смуги чи контрольованого прикордонного району і перевіряти у громадян документи.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Кожен прикордонний загін у рамках законодавства, зважаючи на ту ситуацію, яка складається в них на ділянці, можуть запроваджувати додаткові режимні обмеження і щодо перебування в межах прикордонної смуги, і в межах контрольованого прикордонного району.

Додаткові режимні обмеження діють на різних ділянках – і на Закарпатті, і в межах Чернівецького прикордонного загону, і в межах південних регіонів. Тому варто з ними ознайомлюватися заздалегідь, щоб не виникало питань, чому в тій чи іншій місцевості прикордонники вимагають пред’явити документи, - наголосив Демченко.

Він нагадав, що прикордонна смуга – це ширина місцевості 5 км уздовж лінії державного кордону, а межі контрольованих прикордонних районів можуть досягати десятків кілометрів. І віднедавна в цих районах чоловікам призовного віку треба мати при собі військово-обліковий документ.

Чоловікам від 18 до 60 років крім паспорта при собі треба мати військово-обліковий документ, коли вони перебувають або у контрольованому прикордонному районі, або в межах прикордонної смуги. При цьому військово-обліковий документ може бути як в електронній, так і в паперовій формі, - зазначив речник ДПСУ.

Нагадаємо, На Сумщині примусово евакуюють людей із 23 населених пунктів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next