У Білому домі хочуть краще зрозуміти мету України щодо подій у Курській області РФ

У Білому домі хочуть краще зрозуміти мету України щодо подій у Курській області РФ

Сполучені Штати підтримують зв’язок з українською стороною щодо подій у Курській області РФ, щоб зрозуміти цілі і стратегію операції.

Про це журналістам заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Ми підтримуємо зв’язок з нашими українськими колегами та працюємо над тим, щоб краще зрозуміти, що вони роблять, які їхні цілі, яка їхня стратегія, – сказав Кірбі.

Водночас він утримався від прямої відповіді на прохання одного з журналістів охарактеризувати ситуацію в Курській області.

Ми підтримуємо зв’язок з нашими українськими колегами, і я утримаюся від опису того, що відбувається на місцях (у Курській області – ред.), поки ці переговори (з Києвом – ред.) не завершаться, і ми не отримаємо більш повне розуміння того, що вони там роблять, – сказав Кірбі.

Він зазначив, що дії України в Курській області не порушують обмежень США на використання американської зброї для ударів по території РФ.

Вони використовують її в зоні, де ми раніше казали, що вони можуть використовувати зброю США для транскордонних ударів. Кінцева мета – допомогти Україні захистити себе, і ми просто подивимося, що про це скаже Україна, – сказав Кірбі.

Нагадаємо, Польща закупить у США ракети класу «повітря-повітря»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next