У ЦПД пояснили, навіщо Білорусь стягує війська до кордону з Україною

У ЦПД пояснили, навіщо Білорусь стягує війська до кордону з Україною

У Центрі протидії дезінформації при РНБО вважають, що посилення білоруських підрозділів на кордоні з Україною є прагненням відвернути увагу українського військового командування на тлі бойових дій у Курській області.

Про це повідомив директор ЦПД Андрій Коваленко.

Він назвав стягування військ «спробою допомогти путіну». Водночас, на його думку, самопроголошений президент Білорусі «може прогнозувати наслідки будь-яких провокацій». Лукашенко наказав посилити угруповання білоруських військ поблизу кордону з Україною після того, як через кордон нібито залетіли українські безпілотники.

Для цього на Гомельський та Мозирський тактичні напрямки відправлять військові частини спецпризначенців, сухопутних і ракетних військ. Також там розмістять ракетні системи «Полонез» і комплекси «Іскандер».

Нагадаємо, Польща закупить у США ракети класу «повітря-повітря»

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі
Російські військові влаштували провокацію на кордоні України та Білорусі. Російські літаки вилетіли з аеродрому в Білорусі, зайшли на територію України, розвернулись над українськими населеними пунктами, після чого нанесли вогонь по населеному пункту Копані в Білорусі.
НАТО та США вважають, що Білорусь незабаром вступить у війну з Україною НАТО та США вважають, що Білорусь незабаром вступить у війну з Україною
Остаточне рішення залишається за путіним.
Loading...
Load next