Росія створила неефективну структуру для відповіді на операцію ЗСУ у Курській області - ISW

Росія створила неефективну структуру для відповіді на операцію ЗСУ у Курській області - ISW

Кремль і російське військове командування створюють складну і поки що неефективну структуру для відповіді на українську операцію у Курській області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Днями міністр оборони РФ Андрій Бєлоусов оголосив про створення при Міноборони Росії «координаційної ради» з військових питань та питань безпеки в Бєлгородській, Брянській і Курській областях. За його словами, ця рада має на меті покращити підтримку російських сил, що прикривають державний кордон, а також буде здійснювати нагляд за «ефективним забезпеченням» матеріально-технічними засобами, координацією між силами, що реагують на загрози вздовж державного кордону, інженерним облаштуванням території та військово-медичним забезпеченням.

В ISW зауважують, що Володимир Путін поставив перед Міноборони, ФСБ і Росгвардією в Курській області завдання, які частково дублюються, і ці структури поки що не зробили помітних кроків для встановлення більш чіткого розподілу обов'язків.

Затримка зі створенням складної російської структури в Курській області продовжує підкреслювати той факт, що Кремль не зміг передбачити можливість значного українського вторгнення в Росію… Вторгнення України в Курську область, ймовірно, розширить уявлення Кремля про те, якого типу українські операції можливі вздовж кордону, і підкреслить, що Путін і Кремль страждають від стратегічного браку уявлень, - йдеться у звіті.

Аналітики припускають, що Кремль має більш скоординований підхід до забезпечення свого контролю над російським інформаційним простором, ніж до вирішення військових проблем, зокрема у Курській області.

Водночас в ISW вважають, що російські сили зберігають відносно високий темп наступу в Донецькій області, і це засвідчує, що російське військове командування продовжує вважати пріоритетом просування на сході України.

Нагадаємо, Десантники показали перші години наступальної операції у Курській області (ВІДЕО)

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next