Штати наростять виробництво крилатих ракет

Штати наростять виробництво крилатих ракет

США мають намір наростити виробництво крилатих ракет дальнього радіуса дії JASSM, які можуть застосовуватися винищувачами F-16.

Про це йдеться у заяві міністерства оборони США.

Зазначається, що компанія Lockheed Martin отримає від уряду США майже 130 млн дол. на “закупівлю деталей й випробувального обладнання, необхідного для збільшення кількості виготовлених ракет JASSM та LRASM”.

Робота виконуватиметься у місті Орландо в штаті Флорида й має бути завершена до 15 грудня 2027 року, - зауважили у міноборони.

Додамо, що видання Politico цього тижня написало про “відкритість” адміністрації Байдена до надання Україні ракет JASSM класу “повітря-земля”. Отримання цього озброєння мало б надати винищувачам F-16 більшої бойової потужності.

Зазначимо, що ракети JASSM можуть бути запущені з винищувача на відстань понад 300 км. Ця ракета використовувалася США в бойових діях дуже рідко, і країна ділилася нею лише з кількома близькими союзниками.

Хоча остаточного рішення про надання ракет ще немає, посадовці Пентагону вже вивчають можливість передачі Україні чутливих технологій й спроможність літаків ЗСУ запускати такі ракети.

Нагадаємо, Кабмін погодив призначення нового голови Тернопільської ОВА

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Українцеві у США загрожує 115 років ув'язнення за кібершахрайство Українцеві у США загрожує 115 років ув'язнення за кібершахрайство
Ярослав Васинський входив у хакерське угруповання «REvil», що з великою ймовірністю розробило шкідливу програму-вимагача «Sodinokibi». За допомогою нього зловмисники здійснювали систематичні атаки на комп'ютерах компаній у США з подальшим вимаганням значних коштів для розблокування доступу до них.
Loading...
Load next