У Тернополі та на околицях у повітрі - підвищений вміст хлору та соляної кислоти

У Тернополі та на околицях у повітрі - підвищений вміст хлору та соляної кислоти

Фахівці Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб виявили перевищення вмісту хлору та соляної кислоти у повітрі.

Про це повідомляє Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Наразі за результатами розрахунків досі спостерігається перевищення ГДК вмісту хлору та соляної кислоти у атмосферному повітрі на території м. Тернопіль, згідно з вимогами наказу МОЗ № 813 від 10.05.2024 року "Про затвердження державних медико-санітарних нормативів допустимого вмісту хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що чотири групи швидкого реагування центру проводять заміри атмосферного повітря на межі забруднення, межі житлової забудови у 9 визначених точках.

Зокрема в мікрорайоні Новий Світ соляна кислота становить 0,21 мг/м3 при нормі 0,2 мг/м3. На мікрорайоні Дружба хлор становив 0,41 мг/м3 при нормі 0,1 мг/м3. У селі Петриків поблизу Тернополя хлор становив 1,01 при нормі 0,1 мг/м3. Село Підгородне - хлор становив 0,28 мг/м3 при нормі 0,1 мг/м3. У мікрорайоні Кутківці хлор становив 0,6 при нормі 0,1 мг/м3.

Дотримуйтесь рекомендацій: без потреби не виходьте з дому, максимально обмежте перебування дітей, людей похилого віку, хворих із хронічними захворюваннями легень на вулиці, зачиніть вікна в приміщеннях, ретельно мийте продукти, принесені з двору,- радять фахівці.

У Тернопільському районі продовжують проводити заміри якості повітря та дослідження якості питної води і відстежувати ситуацію.

Нагадаємо, На Тернопільщині після обстрілу рф перевищення вмісту хлору в повітрі в 4-10 разів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Loading...
Load next