ЗСУ можуть піти у контрнаступ у 2025 році, але потрібні три умови, - The Telegraph

ЗСУ можуть піти у контрнаступ у 2025 році, але потрібні три умови, - The Telegraph

Збройні сили України у 2025 році можуть піти у контрнаступ, попри те, що російська армія все ще зосереджена у Донецькій області.

Про це повідомляє The Telegraph.

Як пише видання, наразі є кілька факторів, які все ще можуть підірвати рішучість Москви.

По-перше, якщо Україна і надалі матиме успіх у Курську, то Росії можливо, доведеться вивести більше сил з окупованих територій. Це потенційно послабить їхні оборонні позиції та допоможе українським військам розширити дальність ударів безпілотників.

По-друге, українські бригади, які зараз проходять навчання, можуть бути розгорнуті для посилення або у Курській або у Донецькій областях, залежно від того, де російські сили демонструють ознаки слабкості. Така гнучкість може дозволити Києву провести контрнаступ у 2025 році, а не просто ще один наступ на окупований Донбас.

Як пише The Telegraph, третім фактором є знищення Україною Чорноморського флоту РФ та прискорений демонтаж російської мережі протиповітряної оборони в Криму. Це змусило російські війська на півострові перейти до оборони, ймовірно це вплине на те, Крим стане наступною мішенню. А Керченський міст, який вже є частою мішенню українських диверсій, буде зруйнований найближчим часом.

У 2022 році Україна змогла провести низку великих наступальних операцій. та відкинути війська РФ від Києва, звільнити північ України, Харківську та Херсонську області.

У 2023 році Україна готувала новий контрнаступ. Але ЗСУ зіткнулися з сильною обороною ворога у Запорізькій та Донецькій областях.

На початку серпня цього року Україна розпочала операцію у Курській області, яка значною мірою може вплинути на ситуацію вздовж всіє лінії фронту.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Кількість бойових зіткнень зросла до 54

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані
Поранених транспортували до лікувального закладу. Стан здоров'я одного бійця – тяжкий, інших – задовільний.
Loading...
Load next