ЗМІ: Засновника Telegram Дурова затримали в аеропорту Парижа

ЗМІ: Засновника Telegram Дурова затримали в аеропорту Парижа

У паризькому аеропорту затримали 39-річного засновника і генерального директора месенджера Telegram Павла Дурова.

Про це повідомив французький канал TF1.

Жандарми заарештували Дурова, коли ввечері 24 він вийшов зі свого приватного літака, його супроводжували охоронець і жінка. Кажуть, летів з Азербайджану. 

Поліція має ордер на обшук засновник Telegram. За даними слідчих, відсутність модерації, співпраці з правоохоронними органами та інструментів, які пропонує Telegram (наприклад, одноразовий номер), робить його співучасником торгівлі наркотиками, злочинів проти дітей і шахрайства. 

Ордер почав діяти щойно він опинився на території країни. Слідчі Національного управління по боротьбі з шахрайством при митному департаменті вже взяли Дурова під варту. 25 серпня йому можуть висунути обвинувачення у низці злочинів, зокрема, щодо тероризму, наркотиків, співучасті у злочинах, шахрайстві, відмиванні грошей, отримання крадених речей, кримінальний контент з дітьми.

Павло Дуров опиниться в слідчому ізоляторі, це точно, — заявив слідчий у коментарі TF1. 

Джерело ЗМІ наголосило, що на своїй платформі Дуров дозволив вчинити «незліченну кількість правопорушень і злочинів», щодо яких він не зробив нічого, аби пом’якшити їх чи співпрацювати з правоохоронцями. 

Протягом багатьох років це стало платформою №1 для організованої злочинності, — зауважив слідчий.

Нагадаємо, Москва не збирається відмовлятись від наступу на Донеччині, щоб зупинити ЗСУ в Курській області - ISW

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Чоловіка, який сокирою розгромив продуктовий магазин на Донеччині затримала поліція Чоловіка, який сокирою розгромив продуктовий магазин на Донеччині затримала поліція
Розлючений чоловік розгромив сокирою каси, вітрини та товар в одному із продуктових магазинів у Маріуполі. Погром він влаштував ніби то через те, що в цьому супермаркеті його дружині зробили зауваження щодо захисної маски.
У центрі Львова 39-річний місцевий мешканець поранив ножем чоловіка (відео) У центрі Львова 39-річний місцевий мешканець поранив ножем чоловіка (відео)
У центрі міста 39-річний місцевий мешканець поранив ножем чоловіка. Зловмисника затримали й передали слідчим
Loading...
Load next