Україна закликала білорусь відвести війська від кордону і не піддаватись на тиск рф

Україна закликала білорусь відвести війська від кордону і не піддаватись на тиск рф

За даними розвідувальних органів України, збройні сили республіки білорусь під виглядом навчань зосереджують значну кількість особового складу, зокрема Сил спеціальних операцій, озброєння та військової техніки, включно з танками, артилерією, РСЗВ, засобами ППО та інженерною технікою, в Гомельській області поблизу північних кордонів України. Також зафіксована присутність найманців колишньої ПВК “Вагнер”.

Про це повідомляють в МЗС України.

Проведення навчань в прикордонній смузі та безпосередній близькості до об’єкту атомної енергетики, Чорнобильської АЕС, створює загрози національній безпеці України та світовій безпеці загалом, – наголошують у зовнішньополітичному відомстві України.

Закликаємо посадових осіб республіки білорусь не робити трагічних для власної країни помилок під тиском Москви, а її збройні сили — припинити недружні дії та відвести війська від державного кордону України на відстань, що перевищує дальність ураження наявних у РБ систем вогню.

У МЗС наголосили, що Україна ніколи не робила та не збирається робити жодних недружніх дій проти білоруського народу.

Застерігаємо, що у разі порушення державного кордону України з боку Білорусі, наша держава вживе всіх необхідних заходів у порядку реалізації гарантованого Статутом ООН права на самооборону. При цьому всі скупчення військ, військові обʼєкти і шляхи постачання на території Білорусі будуть законними цілями для Збройних Сил України, – наголошено у заяві.

Нагадаємо, Латвія посилила прикордонний контроль товарів із росії та Білорусі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next