В Україні планують збудувати ще одну АЕС

В Україні планують збудувати ще одну АЕС

В Україні планують збудувати ще одну атомну електростанцію. Будівництво готують поблизу містечка Орбіта на Черкащині, де можуть звести чотири енергоблоки.

Про це повідомили в «Енергоатомі».

Там розповіли, що депутати Чигиринської міськради проголосували за надання дозволу на передачу землі для будівництва та розробку проєкту.

Як кажуть в «Енергоатомі», будівництво нової АЕС відбуватиметься в межах енергетичної стратегії України на період до 2050 року. Згідно з нею, потужність вітчизняної атомної генерації має зрости.

Саме для цього шукали майданчики для будівництва, найбільш перспективним із яких є містечко Орбіта. Керівник «Енергоатому» Петро Котін каже, що в планах — відродити містечко, зробивши його, одним із найсучасніших «на кшталт Нетішина, Южноукраїнська чи Вараша», де розташовані інші українські АЕС.

Зазначимо, місто Орбіта планували збудувати для працівників майбутньої Чигиринської АЕС у 1970-х роках. Однак після аварії на Чорнобильській АЕС проєкт будівництва закрили.

Нагадаємо, Шпигунство на користь Росії: У Польщі судитимуть двох «вагнерівців»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
Як діяти при оповіщенні про радіаційну аварію (відео) Як діяти при оповіщенні про радіаційну аварію (відео)
Перебуваючи на вулиці, негайно захистіть ніс і рот хусткою/шарфом. Вдома помістіть верхній одяг та взуття у пластиковий пакет, прийміть душ. Закрийте вікна та двері. 
Loading...
Load next