В Україні немає жодної ГЕС, яку б не обстріляла Росія

В Україні немає жодної ГЕС, яку б не обстріляла Росія

Генеральний директора Укргідроенерго Ігор Сирота розповів, що за час повномасштабного вторгнення Росії було атаковано усі гідроелектростанції в Україні.

Про це він повідомив в ефірі телемарафону.

Внаслідок ворожих атак українські ГЕС втратили близько 40% генерації, а  теплові станції - понад 80%. Ці джерела генерації є балансуючими для української енергетики, тому є дефіцит балансуючої генерації.

На сьогодні, на жаль, немає ні однією станції, яка б не атакована російським агресором. Більше 130 ракетних ударів було завдано по нашій генерації. Ми розуміємо, що втрачаємо і втратили чимало, ‒ зазначив Сирота.

Він наголосив, що Каховська ГЕС була втрачена повністю, а Дніпрогес значно пошкоджена. Всі інші гідроелектростанції - у процесі відновлення.

Що буде можливо відновити, ми ще не знаємо. До осінньо-зимового періоду стоїть завдання відновитися максимально, але на сьогодні це питання складно, тому що як не кожен тиждень, то кожен місяць постійно ракетні удари. Ми плануємо одне, а ворог планує інше. Тому сьогодні прогнозувати щось дуже важко, ‒ додав Сирота.

Нагадаємо, Суд призначив голові АМКУ Кириленку заставу в ₴30 мільйонів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next