В Україні відкрили понад 2,3 тисячі справ за порнографію

В Україні відкрили понад 2,3 тисячі справ за порнографію

З початку 2024 року в Україні відкрили понад 2,3 тисячі кримінальних справ за порнографію. Кожна друга справа стосується контенту з дітьми.

Про це повідомляє «Опендатабот» із посиланням на дані Генеральної прокуратури України. 

За сім місяців 2024 року в Україні відкрили 1145 кримінальних проваджень за ст. 301 Кримінального кодексу України — ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів. Також 1198 проваджень відкрили за статтею 301-1 ККУ, що стосується дитячої порнографії. 

Відомо, що це на 27% справ більше, ніж за весь минулий рік.

Кількість справ за дитячу порнографію вже третій рік поспіль перевищує кількість проваджень за дорослий контент, — заявили в «Опендатаботі». 

Цьогоріч до суду надійшло 68% справ, що стосуються порноконтенту з дорослими. До порівняння, у відповідний період торік до суду надходило 72,5% подібних справ. Щодо контенту з дітьми цього року до суду дійшло лише 57% справ. У відповідний період минулого року до суду надходило 69% подібних справ.

Варто зауважити, що наразі у держави немає чіткого розуміння, що саме вважається “розповсюдженням” порнографії, а стаття не вбачає різниці між власним нюдсом партнеру та комерційним сексуальним контентом, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Блогеру РПЦ із Києва оголосили підозру за виправдання російської агресії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна входить до трійки світових лідерів серед постачальників дитячої порнографії Україна входить до трійки світових лідерів серед постачальників дитячої порнографії
В Україні за рік майже на третину зросла кількість сексуальних злочинів, при цьому ж Україна потрапила у топ-3 лідерів-постачальників дитячої порнографії серед країн світу.
За три місяці в Україні зафіксували понад 300 тисяч порушень умов карантину За три місяці в Україні зафіксували понад 300 тисяч порушень умов карантину
Від початку 2021 року в Україні зафіксували 302 тисячі порушень карантинних обмежень. 87% або 263 тисячі з них — це штрафи за невдягнені маски або респіратори в громадських місцях.
Loading...
Load next