Міноборони кодифікувало індивідуальний набір розмінування

Міноборони кодифікувало індивідуальний набір розмінування

Міністерство оборони України кодифікувало набір виявлення, маркування та розмінування українського виробництва, до якого входить понад десять предметів.

Про це повідомляє Міноборони.

Кожен набір містить понад десять предметів, які знадобляться військовослужбовцю під час виконання завдань з виявлення та позначення вибухонебезпечних предметів.

Зокрема йдеться про компактний саперний щуп з діелектричного матеріалу, багаторазову "кішку" для тралення "розтяжок", шнур-паракорд, комплекти для чекування запалів та підривачів, люмінофорні джерела світла для нічного маркування тощо.

Розробники створювали набір з урахуванням того, що військовим доводиться працювати в дуже складних умовах, на різних типах місцевості, а також мати справу із "пастками на сапера", які окупанти облаштовують під час мінування територій, ‒ йдеться у повідомленні.

При створенні набору розробники використовували досвід іноземних партнерів та українських захисників. Вони проаналізували зразки подібних індивідуальних наборів, що існують в інших арміях світу, і створили власний, з урахуванням запитів українських воїнів.

Декілька сотень таких наборів вже перебувають у військах - виробник надав їх безкоштовно для використання у різних підрозділах Сил оборони, ‒ додали у Міноборони.

Нагадаємо, У Литві підтвердили продовження посвідок на проживання біженців до 2026 року

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next