Білорусь проводить навчання біля кордонів ЄС, щоб відвернути увагу від України - Демченко

Білорусь проводить навчання біля кордонів ЄС, щоб відвернути увагу від України - Демченко

Білорусь проводить військові навчання в напрямку кордонів з країнами ЄС, щоб створити інформаційний вплив і відвернути увагу від російської агресії в Україні.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

Білорусь проводить навчання у напрямку з кордонами ЄС. ...Білорусь продовжує перебувати під впливом росії і своїми діями постійно нагнітає ситуацію по напрямку своєї країни, роблячи постійний інформаційний вплив, щоб відволікати увагу від більш важливих напрямків, де Росія намагається проводити дії по захопленню нашої території, ‒ сказав Демченко.

За його словами, наразі на кордонах з Білоруссю не спостерігається ні переміщення техніки, ні особового складу. Водночас вглиб території Білорусі відбуваються такі переміщення з метою створення картинки та нагнітання ситуації.

Але їх кількість суттєвої загрози на даний момент не несе. Ми звісно маємо бути готові до розвитку будь-якої ситуації. Бо якщо Росія дотисне Білорусь, щоб та більш масштабно долучилася до війни, то не можна виключати створення провокацій на кордоні, інших ситуацій. Тому маємо мати сильні оборонні позиції зі свого боку, ‒ заявив Демченко.

Зараз, за його словами, на території Білорусі немає російських підрозділів, які могли становити загрозу для України.

Нагадаємо, Франція отримає від ЄС гроші з російських активів для передачі зброї Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next