У ДІЇ запустили послугу "Шлюб онлайн"

У ДІЇ запустили послугу "Шлюб онлайн"

У застосунку "Дія" запустили послугу "Шлюб онлайн", завдяки якій можна пройти повний цикл процесу одруження онлайн.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За його словами, тепер через застосунок можна пройти повний цикл одруження: від подання заяви до отримання свідоцтва в Дії.

Більше не треба нікуди їздити, збирати документи, складати їх у файлик, щоб стати чоловіком та дружиною. Відтепер це кілька кліків у Дії. Завдяки шлюбу онлайн військові та пари, які перебувають далеко одне від одного, зможуть одружитися попри обставини, відстань між містами або навіть країнами, - написав Федоров.

Міністр розповів, що завдяки послузі до диджитал-церемонії з реєстратором можна доєднатися з будь-якого місця, а весь процес одруження триватиме близько пів години.

Вирішуйте, чи хочете змінити прізвище, залишити своє або взяти подвійне, просто в застосунку. Весь процес одруження триватиме близько 30 хвилин, свідоцтво одразу з’явиться в Дії, паперова версія надійде поштою, - пояснив Федоров.

У Мінцифрі пояснили, щоб скористатися послугою, потрібно:

  • оновити застосунок "Дія";
  • обрати сервіс "Шлюб онлайн", після чого натиснути "Зробити пропозицію" і надіслати сповіщення половинці на зручний месенджер;
  • людина, яка отримає сповіщення, має відповісти протягом 14 днів;
  • після згоди слід надати свої дані для заяви протягом 12 годин;
  • система запропонує вільні дати - найближчі для церемонії будуть за 5 днів.

Нагадаємо, На Рівненщині від вибуху гранати загинув чоловік

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні оновили платформу «Дія.Освіта», що допоможе опанувати ще більшу кількість професій В Україні оновили платформу «Дія.Освіта», що допоможе опанувати ще більшу кількість професій
В Україні оновили платформу «Дія.Освіта», що допоможе опанувати ще більшу кількість професій, які зараз користуються найбільшим попитом на ринку праці
Loading...
Load next