Міносвіти змінює процедуру добору підручників

Міносвіти змінює процедуру добору підручників

Міністерство освіти та науки (МОН) змінює процедуру добору підручників.

Про це повідомляють на сайті МОН.

Уже рік МОН працює над перезавантаженням системи підручникотворення. З 2 вересня 2024 року експертизу забезпечуватиме Український інститут розвитку освіти (УІРО).

Новий механізм забезпечення якості навчальної літератури передбачатиме експертизу матеріалів перед апробацією, власне їхню апробацію в невеликій кількості закладів освіти з подальшим зворотним звʼязком і вдосконаленням, а також фінальну експертизу перед конкурсним (учительським) відбором підручників закладами освіти. Експертизу здійснюватимуть нові експертні комісії УІРО. Нині триває добір експертів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається що підручники, надруковані за оновленою процедурою, зʼявляться в школах у 2025/2026 навчальному році.

Нагадаємо, Підручники з картою України без Криму: Лісовий прокоментував ситуацію

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Міносвіти дало роз’яснення щодо нового навчального року Міносвіти дало роз’яснення щодо нового навчального року
МОН надіслало керівникам управлінь освіти та директорам шкіл листі-роз’яснення щодо початку нового навчального року. Зокрема, у ньому йдеться про особливості навчання під час карантину.
У МОН розповіли в яких умовах українські школярі завершатимуть навчальний рік У МОН розповіли в яких умовах українські школярі завершатимуть навчальний рік
Навчальний рік в українських школах повинен закінчитися не пізніше 1 липня. Зокрема підсумкове оцінювання школярів може проходити у дистанційному режимі.
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Loading...
Load next