Вступ до ЄС: Україна передала Єврокомісії другий звіт про реформи

Вступ до ЄС: Україна передала Єврокомісії другий звіт про реформи

Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету міністрів України передав Єврокомісії звіт України в межах Пакета розширення ЄС 2024 року. Документ містить 900 сторінок, до його укладення залучили 140 держустанов.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Документ об’ємом близько 900 сторінок містить оновлену інформацію щодо державної політики на шляху до повноправного членства України в ЄС за період квітень - серпень 2024 року. Близько 140 державних установ були залучені до його підготовки, - йдеться у повідомленні.

Звіт містить детальну інформацію щодо прогресу виконання кожного заходу, передбаченого планом виконання рекомендацій Єврокомісії, представлених у межах Пакета розширення Європейського Союзу 2023 року. У жовтні цього року очікується новий звіт Єврокомісії щодо прогресу України в межах Пакета розширення ЄС.

 Цей вичерпний звіт відображає велику роботу державних інституції та відомств у сфері реформ, адаптації українського законодавства до права ЄС; ця інформація допоможе Єврокомісії проаналізувати, де Україна є станом на зараз. Ми ретельно підготувались, аби продемонструвати максимальну здатність України до швидких і якісних рішень та трансформацій на шляху до ЄС, – заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції - міністр юстиції Ольга Стефанішина.

Цей звіт доповнить інформацію, надану у попередньому документі за період з 15 червня 2023 року по 31 березня 2024 року, який Україна вже передала Єврокомісії у квітні 2024 року.

В уряді нагадують, що Пакет розширення ЄС – це стратегічний документ щодо політики розширення ЄС, який публікується щороку восени та включає звіт Єврокомісії з оцінкою прогресу, що досягли країни-кандидати та потенційні кандидати на членство. У 2023 році Україну вперше було додано до Пакета розширення і наша країна бере повноцінну участь у його підготовці як країна-кандидат. У листопаді 2023 року був опублікований перший звіт про прогрес України в рамках Пакета розширення ЄС, який містив ряд рекомендацій у сфері реформ.

Кабінет міністрів України 9 лютого 2024 року ухвалив та затвердив План заходів з виконання рекомендацій Єврокомісії, представлених у звіті про прогрес України в рамках Пакета розширення Європейського Союзу 2023 року.

Нагадаємо, Британія ввела санкції проти Повітряно-космічних сил РФ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На літак одразу після підозри ДБР: Порошенко покинув Україну (фото, відео) На літак одразу після підозри ДБР: Порошенко покинув Україну (фото, відео)
17 грудня працівники ДБР поблизу Верховної Ради намагалися вручити повістку про виклик народному депутату України Петру Порошенку.
Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним
Президент США поговорив із лідерами Німеччини, Італії, Франції і Британії .
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Loading...
Load next