Віцепрем’єр-міністр Канади засудила показ фільму про російських солдатів на фестивалі в Торонто

Віцепрем’єр-міністр Канади засудила показ фільму про російських солдатів на фестивалі в Торонто

Віцепрем’єр-міністр Канади Христя Фріланд засудила показ фільму про російських солдатів "Росіяни на війні" на Міжнародному кінофестивалі у Торонто.

Про це повідомляє CBC.

Фріланд сказала журналістам, що і дипломати, і канадсько-українська громада висловили "серйозну стурбованість" стосовно цього фільму, і вона "поділяє це занепокоєння".

Неправильно, що канадські державні кошти підтримують показ та виробництво такого фільму, – наголосила вона.

Коментуючи слова авторки фільму, колишньої режисерки Russia Today Анастасії Трофімової, про те, що "Росіяни на війні" – антивоєнний фільм, віцепрем’єрка Канади нагадала, що у війні проти України не можна ставити знак рівності між жертвою та агресором.

Це війна, де Росія порушує міжнародне право та скоює воєнні злочини. У цій війні дуже чітко є добро і зло. Українці борються за свій суверенітет та за демократію в усьому світі, – зазначила Фріланд.

Нагадаємо, Британія ввела санкції проти Повітряно-космічних сил РФ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму
Кабінет міністрів на засіданні 29 вересня затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ
МЗС РФ висилає з Росії консула України Сергія Дірезу. Він брав активну участь у захисті громадян України, відвідував суди і СІЗО, де незаконно тримають українських політв'язнів.
Loading...
Load next