На Тернопільщині затримали працівника ТЦК, який продавав гуманітарні авто

На Тернопільщині затримали працівника ТЦК, який продавав гуманітарні авто

На Тернопільщині правоохоронці затримали чоловіка, якого підозрюють у продажу військових автівок, котрі завезли в Україну як гуманітарну допомогу для ЗСУ.

Про це повідомляє Головне управління Нацполіції у Тернопільській області.

Слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів ГУНП в Тернопільській області під оперативним супроводом Департаменту військової контррозвідки СБУ викрили жителя Кременецького району, який організував "бізнес" на гуманітарній допомозі, - йдеться у повідомленні.

Як даними Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, йдеться про 46-річного військовослужбовця районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

За даними слідства, підозрюваний продавав ввезені до України через благодійні фонди транспортні засоби, які повинен був передати безплатно військовим формуванням.

Встановлено, що він підшукав «клієнтів» серед військовослужбовців та за 13 200 дол. запропонував придбати автомобілі Opel Frontera, Jeep Grand Cherokee та Nissan X-Trail. Ці гуманітарні авто зберігав на території ТЦК.

Слідчі поліції оголосили йому підозру у продажі товарів гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненому у значному розмірі під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України). За вчинене підозрюваному загрожує до 7 років позбавлення волі. Поліцейські також встановлюють інших осіб, причетних до незаконної схеми, - зазначив керівник ГУ Нацполіції у Тернопільській області Сергій Зюбаненко.

Зі свого боку, в Тернопільському ТЦК та СП повідомили, що за цим фактом проводиться службова перевірка та досудове розслідування. 

За попередньою інформацією встановлено, що військовослужбовець Г. свою протиправну діяльність здійснював у спосіб, який не пов’язаний із його службою в ЗСУ та функціональними обов’язками, які він виконував, перебуваючи на посаді. Належну остаточну правову оцінку скоєного винесе суд після завершення досудового розслідування у справі, - йдеться у повідомленні.

Там також запевнили, що керівництво ТЦК і надалі буде жорстко боротися з такими негативними проявами, та закликали громадян негайно повідомляти правоохоронцям про будь-які факти порушення закону серед працівників ТЦК.

Нагадаємо, У чотирьох областях України запроваджено стабілізаційні відключення

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next