У Литві можутьзапровадити штрафи за зберігання нацистської та радянської символіки

У Литві можутьзапровадити штрафи за зберігання нацистської та радянської символіки

Міністерство культури Литви пропонує запровадити у країні штрафи за зберігання нацистської та радянської символіки з метою її розповсюдження.

Про це повідомляє литовський мовник LRT.

Відомство таким чином відреагувало на законопроєкт, зареєстрований у квітні головою Комітету Сейму з культури Вітаутасом Юозапайтісом та міністром оборони країни Лаурінасом Кащюнасом.

У документі пропонується не лише заборонити розповсюдження та демонстрацію на території Литви нацистської і радянської символіки, а й її ввезення чи транзит через країну.

Міністерство у своєму проєкті ухвали загалом підтримує запропоновані зміни, проте додає, що адміністративна відповідальність має бути передбачена також для тих, хто зберігає таку символіку з метою її поширення.

Оскільки зміни стосуються перевезення нацистської та радянської символіки, міністерство пропонує надати литовським митникам повноваження порушувати справи про адміністративні правопорушення, проводити розслідування та складати протоколи. На даний момент цими питаннями займаються поліція та Служба охорони державного кордону.

Проєкт ухвали ще має бути схвалений урядом, після чого документ буде повернений до парламенту для подальшого розгляду.

Нагадаємо, Українські дипломати працюють над поверненням 27 дітей з Австрії через негоду

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next