В Албанії планують створити нову державу для поміркованих мусульман

В Албанії планують створити нову державу для поміркованих мусульман

У столиці Албанії Тирані планують створити державу "у стилі Ватикану", в якій не нав’язуватимуть жодних правил способу життя.

Про це повідомляє прем'єр-міністр Албанії Еді Рама і релігійний лідер суфійського ордену Бекташі Едмонд Брахімай, передає The New York Times.

Зазначається, що у майбутній державі буде дозволено алкоголь, жінкам носити те, що їм заманеться, а також там нав’язуватимуть жодних правил способу життя. Крім цього, там діятимуть власна адміністрація, паспорти та кордони.

Бог нічого не забороняє. Ось чому він дав розум, - заявив Едмонд Брахімай.

Прем'єр-міністр Албанії Еді Рама каже, що найближчим часом він оголосить про плани створення утворення, яке буде називатися Суверенною державою Ордену Бекташі. За його словами, метою нової держави є просування толерантної версії ісламу, якою Албанія пишається: "Ми повинні дбати про цей скарб, яким є релігійна толерантність, яку ми ніколи не повинні сприймати як належне".

Нагадаємо, Україна веде переговори про отримання винищувачів Gripen та Eurofighter

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Президент призначив нового посла України у Ватикані Президент призначив нового посла України у Ватикані
Глава держави призначив послом релігієзнавця Андрія Юраша.
Данілов обговорив ситуацію з безпекою навколо українських кордонів із міністром оборони Канади Данілов обговорив ситуацію з безпекою навколо українських кордонів із міністром оборони Канади
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов на чолі української делегації бере участь у роботі Галіфакського безпекового форуму.
Loading...
Load next