РФ намагається підірвати єдність Євросоюзу та НАТО - Пісторіус

РФ намагається підірвати єдність Євросоюзу та НАТО - Пісторіус

Для Російської Федерації повномасштабна війна в Україні є лише початком. Демократія та незалежність - головні вороги для російського лідера Володимира Путіна.

Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час виступу у Вільнюсі, повідомляє DW.

Для Москви Україна є лише початком. РФ намагається підірвати нашу єдність, ЄС та НАТО, гібридними методами. Справжній ворог Путіна - наш вільний та незалежний, демократичний спосіб життя, - заявив урядовець.

Німецький міністр відзначив, що у 2014-му році, після вторгнення РФ у Крим, інші країни "замість того, щоб відреагувати на цей дзвіночок, натиснули кнопку відкласти сигнал тривоги".

Окрім того, Пісторіус підтвердив плани уряду ФРН розгорнути у Литві повноцінну бригаду до 2027 року. Зокрема німецьких військових почнуть направляти туди вже цього року.

Ми усвідомлюємо свою відповідальність як центрального логістичного вузла в Європі, що гарантує, що війська можуть швидко переміщатися з Атлантики на східний фланг у разі потреби... Понад 35 000 німецьких військовослужбовців, 200 літаків, два фрегати та додаткові сили можуть бути приведені в оперативну готовність до 2025 року, - заявив він.

Нагадаємо, Ізраїль продовжить військові операції проти «Хезболли»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next