У бундестазі планують заборонити проросійську партію AfD

У бундестазі планують заборонити проросійську партію AfD

Група депутатів бундестагу з різних фракцій (СДПН, ХДС/ХСС, Зелені та Ліва партія) ініціювала звернення до Федерального конституційного суду Німеччини з вимогою заборонити правопопулістську проросійську партію AfD.

Про це повідомляє Welt.

Бундестаг просить Федеральний конституційний суд визнати AfD неконституційною відповідно до статті 21 Основного закону і статті 43 Закону про Федеральний конституційний суд. Як альтернатива Конституційний суд може оголосити, що AfD має бути виключена з державного фінансування, ‒ йдеться у повідомленні.

Обґрунтуванням звернення є численні заяви представників AfD, які, на думку ініціаторів, порушують гарантію людської гідності, закріплену в Основному законі.

Також депутати звинувачують AfD у войовничому ставленні до демократичного устрою країни та в дискримінації мігрантів, мусульман та ЛГБТК+. 

Згідно з повідомленням, заяву підтримали щонайменше 10 депутатів від СДПН, ХДС/ХСС, Зелених та Лівої партії. Відомо, що для ініціювання процедури заборони необхідна підтримка 5% членів бундестагу.

Нагадаємо, Саудівська Аравія готова стати посередником, щоб завершити війну РФ проти України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next