ООН шукає $426 млн для допомоги ліванцям

ООН шукає $426 млн для допомоги ліванцям

Гуманітарні організації ООН звернулися до міжнародної спільноти з проханням надати 426 млн доларів, щоб допомогти мільйону жителів Лівану, які вимушено залишили свої домівки через ізраїльські обстріли. Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш знову закликав припинити вогонь.

Про це йдеться на сайті ООН.

За даними Управління ООН з прав людини (УВКПЛ), унаслідок обстрілів з боку Ізраїлю в Лівані вже загинуло понад 1000 людей.

Речник Управління ООН з координації гуманітарної допомоги Єнс Лерке описав хаотичну втечу людей у Лівані від обстрілів, наголосивши, що в Організації «недостатньо постачань та потужностей», щоб підтримати переселенців.

Він додав, що «легко зламати речі та завдати шкоди людям», але щоб повернути їх до нормального стану, «потрібно багато часу та грошей».

Ось чому ми повинні якнайшвидше зупинити це і розрядити цей конфлікт, — підкреслив він.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш укотре закликав до негайного припинення вогню. За його словами, тотальної війни в Лівані потрібно уникнути за «будь-яку ціну».

Зазначається, що Ізраїль попередив про своє заплановане «обмежене наземне вторгнення» Тимчасові сили ООН у Лівані (UNIFIL), що дислокуються на півдні країни вже протягом кількох десятиліть.

Ця місія була створена в 1978 році для спостереження за виведенням ізраїльських сил із південного Лівану та допомоги Бейруту, щоб відновити владу в регіоні. Протягом багатьох років мандат сил ООН змінювався, особливо після ізраїльського вторгнення 1982-го та Ліванської війни 2006 року, що призвело до розширення зони операцій миротворців.

У нас є готові плани на випадок непередбачених обставин, які можна активувати в разі крайньої потреби. Безпека миротворців важлива, і всім учасникам нагадують про їхній обов’язок поважати її, — йдеться у заяві сил ООН.

Наразі UNIFIL нараховує приблизно 10 500 миротворців з 50 країн. Щомісяця місія проводить приблизно 14 500 заходів.

Нагадаємо, Напад Росії на Україну: від початку доби на фронті відбулося 74 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next