Вихід із Вугледара: у ЗСУ розповіли, що все було контрольовано

Вихід із Вугледара: у ЗСУ розповіли, що все було контрольовано

Українські військові контрольовано вийшли з Вугледара на Донеччині, а росіяни були занадто виснажені своїм наступом, щоб переслідувати українські війська й захопити техніку та полонених.

Про це повідомив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Ігор Тимочко в етері телемерафону.

За його словами, інфраструктура міста «дуже сильно» зруйнована, проте там залишилися близько 100 людей, які відмовилися від евакуації.

Росіяни так і не змогли оточити місто, поки там перебували Сили оборони. Українські військові вийшли звідти, коли воно перестало виконувати роль фортифікацій через обстріли керованими авіабомбами, ‒ заявив Тимочко.

Крім того, переваги висоти, на якій розташований Вугледар, «мінімізовані», каже військовий, адже українським військам вдалося зайняти позиції для оборони.

Також росіяни не підтверджують захоплення великої кількості української техніки та полонених: «Тобто ми можемо говорити, що відхід був централізований. Війська росіян на цьому напрямку були досить виснажені й не змогли швидко переслідувати Збройні сили».

Нагадаємо, Сили оборони підтвердили вихід з Вугледару

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео) Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео)
Поблизу Горлівки увечері 17 квітня та вночі на 18 квітня російські війська використовували гранатомети та стрілецьку зброю проти ЗСУ.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Loading...
Load next