У Польщі за добу зафіксували понад 50 спроб порушення кордону з боку Білорусі

У Польщі за добу зафіксували понад 50 спроб порушення кордону з боку Білорусі

За минулу добу польські прикордонники зафіксували понад 50 спроб порушення державного кордону з боку Білорусі. Польські патрулі зазнали кількох нападів із застосуванням каміння і гілок, за допомогу у перевезенні нелегальних мігрантів на Захід затримано українця.

Про це повідомляє Підляський відділ Прикордонної служби Польщі.

Як зазначається, спроби незаконного перетину польсько-білоруського кордону мали місце на ділянках, що охороняються прикордонними постами в Липську, Кузниці, Кринках, Міхалові, Наревці та Черемші. На ділянках відповідальності прикордонних загонів у Кринках і Міхалові мігранти намагалися потрапити до Польщі, перепливши прикордонну річку Свіслоч.

Мігранти, невдоволені тим, що не змогли перетнути кордон Польщі, кілька разів атакували польські патрулі камінням і гілками дерев. Ніхто не постраждав,- йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, прикордонники затримали громадянина України за намагання перевезти трьох іноземців до Європи.

Польські прикордонники застерігають, що організація та сприяння в незаконному перетині кордону карається позбавленням волі на строк до 8 років. Одночасно розпочинається адміністративне провадження проти іноземців, затриманих за пособництво та легально проживаючих у Польщі, з метою винесення рішення про повернення до країни походження. Їм також заборонено в'їзд до країн Шенгенської угоди на термін від 5 до 10 років.

У 2024 році співробітники Підляського відділу прикордонної служби затримали 274 пособників та організаторів нелегального перетину польсько-білоруського кордону.

Нагадаємо, Міноборони перевірило роботу першого рекрутингового центру в Любліні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
За добу польські прикордонники зафіксували понад 200 спроб незаконного перетину кордону За добу польські прикордонники зафіксували понад 200 спроб незаконного перетину кордону
За вчорашню добу прикордонна служба Польщі затримала семеро іноземців: 6 громадян Грузії та 1 громадянина Росії.
Loading...
Load next