В Енергодарі вибухнув автомобіль так званого начальника охорони ЗАЕС

В Енергодарі вибухнув автомобіль так званого начальника охорони ЗАЕС

У тимчасово захопленому Енергодарі Запорізької області вибухнув автомобіль так званого начальника охорони Запорізької атомної електростанції Андрія Короткого.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

4 жовтня 2024 року близько 7 ранку у тимчасово окупованому Енергодарі вибухнув автомобіль, у якому перебував воєнний злочинець - "начальник охорони" Запорізької атомної електростанції Короткий Андрій Юрійович, - зазначають у ГУР.

Також у розвідці додали, що Короткий - колаборант, причетний до організації та виконання воєнних злочинів і репресій українців на тимчасово захоплених територіях.

Після захоплення ЗАЕС він добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками, видав їм списки працівників станції з їхніми персональними даними, вказавши на громадян з проукраїнською позицією.

Короткий брав участь у репресіях персоналу атомної електростанції, воєнних злочинах проти цивільних у тимчасово захопленому Енергодарі.

Крім того, постійно організовував заходи на підтримку російської армії. Як член партії Путіна “Єдіная Россія” Короткий очолював в Енергодарі так звану раду депутатів.

Нагадаємо, У Куп’янську не залишилося жодного цілого будинку - РВА

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next