Швеція оновила брошуру для своїх громадян щодо кризових ситуацій на тлі війни в Україні

Швеція оновила брошуру для своїх громадян щодо кризових ситуацій на тлі війни в Україні

Швеція презентувала оновлену версію брошури «Якщо настане криза чи війна» для своїх громадян — видання, що пояснює, як діяти у кризових ситуаціях. Зокрема, її перевипустили через війну росії проти України. 

Про це розповіли міністр цивільної оборони Карл-Оскар Болін та генеральна директорка Шведського агентства громадської безпеки й готовності до надзвичайних ситуацій Шарлотта Петрі Горніцка.

Ні для кого не секрет, що ситуація з безпекою погіршилася після виходу попередньої брошури у 2018 році. У зв'язку зі зміною світової ситуації необхідно оновити інформацію для Швеції, щоб вона відображала наш час, — заявив Болін.

Зокрема, 31-сторінковий буклет містить уроки, винесені під час повномасштабного вторгнення росії в Україну, передає Associated Press. Міністр зауважив, що військова загроза проти Швеції зросла, і не можна виключити збройний напад. 

У брошурі з'явилися нові розділи щодо самозахисту, психологічного захисту, цифрової безпеки та захисту від повітряних нальотів. Зокрема, посібник містить інформацію про те, що робити у разі ядерних атак і як зупинити кровотечу з рани. 

Оновлені дані покликані дати шведам необхідні знання, щоб вони могли швидко діяти у кризовій ситуації, пояснили в уряді. У листопаді громадянам країни надішлють понад 5 мільйонів примірників брошури, вона також доступна в цифровому вигляді.

Перше видання такої брошури «Якщо прийде війна» вийшло під час Другої світової. Окрім 2018-го, буклети перевипускали у 1952 та 1961 роках.

Нагадаємо, Перевага Гарріс над Трампом скоротилася у соцопитуваннях

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Літаки Росії з ядерною зброєю порушили повітряний простір Швеції, – ЗМІ Літаки Росії з ядерною зброєю порушили повітряний простір Швеції, – ЗМІ
Два літаки Росії порушили повітряний простір Швеції. Вони, за неофіційними даними, були оснащені ядерною зброєю.
Loading...
Load next