Нацбанк розширює перелік бенчмарк-ОВДП

Нацбанк розширює перелік бенчмарк-ОВДП

Національний банк України з 15 жовтня 2024 року розширює перелік бенчмарк-облігацій внутрішньої державної позики, які банки можуть включати в покриття обов'язкових резервів.

Про це повідомив Нацбанк. 

Національний банк розширює перелік бенчмарк-облігацій внутрішньої державної позики, за рахунок яких банки мають змогу покривати частину обсягу обов’язкових резервів. Так, з 15 жовтня 2024 року до переліку бенчмарк-ОВДП буде додано ОВДП з ідентифікаційними номерами (ISIN) UA4000232896 та UA4000232912, перше розміщення яких Міністерство фінансів України здійснило 1 жовтня 2024 року, - йдеться у повідомленні.

За оцінками НБУ, таке рішення надалі сприятиме збільшенню активності на аукціонах Міністерства фінансів України із розміщення ОВДП, що важливо для забезпечення фінансування державного бюджету виключно на беземісійній основі.

Нагадаємо, Рада припинила мобілізацію обмежено придатних до 25 років

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Держбюджет — це крайній варіант": у Нафтогазі заявили про укладення довгострокового контракту на закупівлю газу "Держбюджет — це крайній варіант": у Нафтогазі заявили про укладення довгострокового контракту на закупівлю газу
За словами заступника голови офісу президента України Ростислава Шурми, на території Росії закуповувати газ не планується.
Loading...
Load next