У Венесуелі анулювали паспорти десятків активістів і журналістів

У Венесуелі анулювали паспорти десятків активістів і журналістів

Венесуела анулювала паспорти десятків журналістів та активістів після того, як Ніколас Мадуро оголосив про перемогу на виборах. Правозахисні групи назвали це частиною кампанії з посилення репресій проти опонентів авторитарного президента.

Про це повідомляє Financial Times.

За даними правозахисної групи Laboratorio de Paz, яка базується в Каракасі, щонайменше 40 особам - переважно журналістам і правозахисникам - анулювали паспорти без пояснення причин. Вони вважають, що ця цифра може бути набагато вищою через страх венесуельців повідомляти про ці випадки.

Документи також було вилучено у деяких осіб при спробі сісти на рейс з головного аеропорту країни.

На відміну від вбивства або тортур, які мають більш високу політичну ціну, уряд виявив, що скасування паспортів є ефективним способом нейтралізувати і заглушити голоси критиків з мінімальними зусиллями, - заявив співдиректор Laboratorio de Paz Рафаель Ускатегі.

Мадуро також намагається придушити інакомислення в Інтернеті, заблокувавши доступ до соцмережі X і закликавши громадян видалити широко використовуваний месенджер WhatsApp. З моменту приходу до влади Мадуро в 2013 році понад 7 мільйонів венесуельців залишили країну.

Нагадаємо, Трамп має перевагу над Гарріс щодо питання війни в Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next