Google підписав угоду про купівлю ядерної енергії для живлення ШІ-центрів

Google підписав угоду про купівлю ядерної енергії для живлення ШІ-центрів

Компанія Google підписала угоду про використання невеликих ядерних реакторів для генерації енергії для живлення своїх центрів обробки даних зі штучним інтелектом.

Про це повідомляють у компанії.

Компанія підписала угоду з розробником невеликих модульних реакторів Kairos Power. Перший такий реактор планується запустити до 2030 року, а потім розгорнути додаткові реактори до 2035 року.

Технологія Kairos Power використовує систему охолодження з розплавленою сіллю в поєднанні з гранульованим паливом для передачі тепла до парової турбіни для виробництва електроенергії. Цю систему називають такою, що дозволяє реактору працювати під низьким тиском, тобто — дає можливість будувати простішу та доступнішу конструкцію ядерного реактора.

Загалом ця угода забезпечить до 500 МВт нової безвуглецевої енергії для електромереж США, стверджує Google.

Мережі потрібні нові джерела електроенергії для підтримки технологій штучного інтелекту, які є основою для великих наукових досягнень, покращують послуги для підприємств і клієнтів, а також стимулюють національну конкурентоспроможність та економічне зростання.

Ця угода допомагає пришвидшити нову технологію для чистого та надійного задоволення енергетичних потреб і розкрити повний потенціал ШІ для всіх, — йдеться у повідомленні Google.

Нагадаємо, Платформа відеоаналізу поля бою Vezha тепер доступна в DELTA

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next