Генсек НАТО підтвердив присутність військових КНДР на Курщині

Генсек НАТО підтвердив присутність військових КНДР на Курщині

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що з останньою доступною інформацією може підтвердити, що військові Північної Кореї вже задіяні у Курській області РФ.

Про це він заявив на брифінгу в понеділок, 28 жовтня.

Рютте розповів що вранці делегація Південної Кореї поінформувала НАТО, а також Японію, Австралію і Нову Зеландію про те, що її службам відомо про присутність військових КНДР у Росії та їхнє залучення у війну.

Сьогодні я можу підтвердити, що північнокорейські військові були відправлені у Росію і північнокорейські підрозділи задіяні у Курській області… Це значна ескалація в триваючій залученості КНДР у протиправну війну Росії. Це ще одне порушення Резолюції Радбезу ООН. По-третє, це небезпечне розширення війни РФ, – заявив Рютте.

НАТО закликає Росію і КНДР негайно припинити ці дії. Поглиблення військової співпраці між Росією і Північною Кореєю – це загроза і для тихоокеанської, і для євроатлантичної безпеки, – додав генсек.

Він нагадав, що перед тим КНДР надавала Росії боєприпаси та балістичні ракети.

В обмін на це Путін надає Північній Кореї військові технології та іншу підтримку для обходу міжнародних санкцій, – зазначив Рютте.

Він наголосив, що в цих умовах демократичному світу важливо об’єднувати зусилля на захист спільних цінностей.

Але водночас залучення північнокорейських військових на Курщині – це ознака зростаючого відчаю Путіна. Понад 600 російських військових вбиті або отримали поранення у війні Путіна, і він не може підтримувати наступ на Україну без підтримки з-за кордону… Союзники у НАТО продовжать підтримувати вільну й незалежну Україну, тому що безпека України – це наша безпека, – сказав Марк Рютте.

Рютте додав, що пізніше у понеділок поговорить з президентом Південної Кореї Юн Сок Йолем та українським міністром оборони Рустемом Умєровим у контексті цих подій.

Нагадаємо, Росіяни атакували Нікополь дронами: поранені двоє дітей

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next