Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску

Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску
Влада України та Румунії домовились про відкриття нових пунктів пропуску на спільному кордоні. Зокрема планується якнайшвидше провести консультації щодо відкриття додаткових пунктів.

Про це говорили під час зустрічі міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби із румунським урядовцем Богданом Ауреску у Бухаресті, передає пресслужба МЗС України.

"Україна прагне офіційно започаткувати стратегічне партнерство з Румунією. Це означатиме особливі відносини між нашими державами. Ми з Богданом Ауреску домовилися втілити це у дійсність", - заявив Кулеба.

Зокрема український міністр також зазначив, що партнерство України та Румунії зробить сильнішими не лише обидві держави, а і сприятиме безпеці, стабільності та процвітанню ширшого регіону. Голови МЗС обох країн обговорили майбутнє розширення економічної співпраці, створення нових можливостей у торгівлі, а також збільшення людських контактів.

"Сторони домовилися якнайшвидше провести консультації між причетними відомствами України та Румунії задля усунення перешкод для відкриття додаткових пропускних пунктів на українсько-румунському кордоні та втілення спільних інфраструктурних проєктів", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо також, що румунський дипломат Ауреску своєю чергою повідомив про готовність направити для участі у військовому параді у Києві військовий підрозділ збройних сил Румунії.

Читайте також
Люксембург відкрив свої кордони для туристів з України Люксембург відкрив свої кордони для туристів з України
Відтепер Люксембург відкривається для всіх типів подорожей українців. Туди можна потрапити вакцинованим українцям або тим, хто перехворів на COVID-19.
Італія відкриває свої кордони для українських туристів Італія відкриває свої кордони для українських туристів
Італія з 31 липня відкриває свої кордони для українських громадян, однак з умовою перебування на самоізоляції протягом п'яти днів після прибуття у країну.
На Буковині під вантажівкою виявили 16-річного афганця (відео) На Буковині під вантажівкою виявили 16-річного афганця (відео)
Під час огляду транспортного засобу прикордонники Чернівецького загону спільно з митниками на запасному колесі під причепом до вантажного автомобіля виявили іноземця.
Loading...
Load next