На стіні медичного центру у Львові з’явився новий мурал (відео)

На стіні медичного центру у Львові з’явився новий мурал (відео)
У Львові відкрили мурал, присвячений волонтерам-стоматологам, які лікують військових у зоні проведення ООС.

На стіні Центру стоматологічної імплантації і протезування “ММ” у Львові зображено лікаря-стоматолога, який рятує від зубного болю в польових умовах бійця на сході України. Про це повідомляє Dailylviv.

Автор муралу – художник Андрій Пальваль із Харкова, це перша його робота у Львові. Він відомий своїми масштабними полотнами у центрі та на сході України. Чоловік є автором найбільшого в Україні портрета Тараса Шевченка на фасаді 17-поверхового житлового будинку у Харкові.

Зокрема, Андрій зробив багато муралів в Авдіївці та малював для Правого сектора. Одного разу поїхав в польову клініку “ТриЗуб Дентал”, де бійцям допомагають стоматологічно та роблять зуби. Згодом зустрівся з лікарем-волонтером зі Львова, одним із ініціаторів проєкту “ТриЗуб Дентал” Мироном Угриним. Під час цієї зустрічі виникла ідея муралу у Львові, головною метою якого є об’єднати схід-захід України.

Він зазначив, що мурал розповідає про одну з численних імплантологічних операцій, зроблених у селі Карлівці Донецької області на базі польової клініки «Тризуб Дентал».

До того ж, фото з операційної, де працював Мирон Угрин, стало ескізом, а потім і повноцінним муралом на стіні медичного центру у Львові, - розповів художник.

Також автор зазначив, що хотів би намалювати у Львові таку постать, як Андрей Шептицький або Йосип Сліпий.

 

Читайте також
Підсумки дня: захист України, нові тарифи на Starlink, 300 тисяч грн на відновлення музею, удар по окупантам Підсумки дня: захист України, нові тарифи на Starlink, 300 тисяч грн на відновлення музею, удар по окупантам
Найголовніші події дня вже у нашому зведенні.
"Дія" запускає тест зміни місця проживання онлайн по всій Україні "Дія" запускає тест зміни місця проживання онлайн по всій Україні
Послугу можна буде отримати за 1 робочий день без відвідування 3 установ, 30 днів очікування та папірців.
Loading...
Load next