На Дніпропетровщині суд позбавив російську мову статусу регіональної

На Дніпропетровщині суд позбавив російську мову статусу регіональної
Суд відмінив статус російської мови як регіональної в Дніпропетровській області. Оскільки це суперечить чинному закону України.

Дніпропетровський окружний адміністративний суд скасував рішення обласної ради, яке ще у 2012 році надало російській мові статус регіональної.

Про це йдеться у рішенні суду від 13 серпня.

Окружний суд Дніпра задовольнив клопотання облпрокуратури.

Суд визнав рішення Дніпропетровської обласної ради про надання російській мові статусу регіональної протиправним та нечинним з 28 лютого 2018 року. У позові йшлося саме про таку дату, оскільки саме тоді Конституційний Суд України визнав мовний закон неконституційним. 

У рішенні зазначають, що суд вважає недоречним зберігати регіональний статус російської мови в Дніпропетровській області. Адже це суперечить чинному закону України про державну мову.

Рішення суду набуде чинності після того, як закінчиться термін для подання апеляції - 30 днів.

Читайте також
Головні новини за 25 серпня: В Україні вже 65 евакуйованих афганців попросили статус біженця Головні новини за 25 серпня: В Україні вже 65 евакуйованих афганців попросили статус біженця
Коротко про головні події на сьогодні. Знай більше з ПравдаТУТ NEWS.
Мовний скандал у Харкові: чоловік називає україномовних людей "рагулями" (відео) Мовний скандал у Харкові: чоловік називає україномовних людей "рагулями" (відео)
Власник закладу категорично відмовлявся спілкуватися з клієнтами державною. А україномовних людей називає "рагулями".
"У нас на русском": IT-компанія у Києві потрапила в скандал через мову (фото) "У нас на русском": IT-компанія у Києві потрапила в скандал через мову (фото)
Всередині компанії можна спілкуватися виключно російською.
Loading...
Load next