Помер заслужений ветеран Іван Залужний

Помер заслужений ветеран Іван Залужний
У 2021 чоловікові виповнилось 103 роки.

Пішов з життя Іван Аникійович Залужний. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив колишній голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль.

Бриль наголосив, що з іменем Івана Залужного в Запорізькій області та всій Україні пов’язані дуже героїчні та патріотичні спогади: 

  • Легендарний запорізький ветеран пережив Голодомор 1932-1933 років.
  • Після закінчення шести класів здобув професію токаря і влаштувався на роботу на завод ім. Енгельса (нинішній кабельний) у Запоріжжі, де в секретному цеху виробляв деталі снарядів.
  • У 1938 році був призваний у 14-й гірськострілецький кавказький полк.
  • Проходив службу на Далекому Сході.
  • З початком війни у складі 355-ого окремого батальйону морської піхоти брав участь у боях за Сталінград.
  • Пройшов не тільки всю війну, а ще й японську кампанію.
  • Дослужився до капітана I рангу.
  • Після війни продовжив службу в армії. 

Окрім того, Запорізька обласна державна адміністрація повідомила, що довгожитель був дідусем бійця АТО Івана Гутніка-Залужного, який загинув, захищаючи українські землі від російського окупанта.

У 2021 йому виповнилось 103 роки. Він прожив гідне життя і завжди буде прикладом для багатьох! Це велика втрата для всіх нас, - пише у своєму повідомленні Бриль.

Співчуття рідним і близьким.

 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Смертельна ДТП: поблизу Бердянська п'яний водій зіштовхнувся з мікроавтобусом (відео) Смертельна ДТП: поблизу Бердянська п'яний водій зіштовхнувся з мікроавтобусом (відео)
У Запорізькій області внаслідок зіткнення автомобіля та маршрутки загинула жінка, ще шестеро людей постраждали. За результатами медичної експертизи, водій який є винуватцем ДТП знаходився в стані алкогольного сп’яніння.
Через недогляд батьків загинула 4-місячна дівчинка (фото) Через недогляд батьків загинула 4-місячна дівчинка (фото)
У Запоріжжі померла дівчинка, яку мати залишила на знайомого чоловіка: жінку розшукують.
У Запоріжжі школярка наклала на себе руки через цькування у школі (фото) У Запоріжжі школярка наклала на себе руки через цькування у школі (фото)
У Запоріжжі школярка звела рахунки з життям. У передсмертній записці написала, що у школі її цькуали, і терпіти це вона більше не хотіла.
Loading...
Load next