Місцеві вибори у Львові в умовах пандемії коронавірусу

Місцеві вибори у Львові в умовах пандемії коронавірусу
Перед владою зараз постало питання як безпечно провести волевиявлення в Україні.

Перед владою зараз постало питання як безпечно провести волевиявлення в Україні. І представники всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» вважають, що заходів, передбачених для особистої безпеки виборців та членів комісії може бути недостатньо. Зокрема, кращим варіантом вони бачать облаштування виборчих дільниць просто неба, якщо дозволить погода. Та забезпечення членів виборчих комісій замість масок - захисними щитками для обличчя. Але якщо ж все-таки проводити вибори у приміщеннях шкіл, то треба дуже ретельно проводити дезінфекцію всіх поверхонь і прослідкувати, щоб кабінки для людей були повністю ізольованими.  

"Без сумніву добре зробили, що канікули розбили таким чином, щоб за декілька днів до виборів, і декілька днів після була можливість провітрювання цих приміщень. Бо уявляєте далі наші діти підуть в школу, де відбувалися голосування, де пройшли мільйони громадян", - заявив народний депутат України Сергій Соболєв.

Також обговорили й питання голосування людей удома, які вирішили самоізолюватися через підозру на коронавірус, або ж перебувають у лікарнях. Бо ті члени виборчих комісій, які виїжджатимуть до виборців, будуть у зоні підвищеної небезпеки. І в разі захворювання місцеві вибори будуть під загрозою.

"Найгірший сценарій - це коли низька явка і не буде кворуму виборчих комісій, яка буде мати право приймати правове рішення. Це дуже складно. Тоді прийдеться опечатувати скриньки для бюлетенів і чекати поки члени комісій одужають або робити заміни членів виборчих комісій", - пояснив голова ВО «Батьківщина» на Львівщині, народний депутат України Михайло Цимбалюк.

Але ще є час, коли влада може змінити порядок проведення голосування. Представники «Батьківщини» зазначають, що за тиждень до початку виборів можна підготувати дільниці до змін. Якщо хочете дізнатися більше про те, як проводитимуть місцеві вибори в умовах пандемії коронавірусу дивіться програму «У Полі Азарту» в ефірі телеканалу ПравдаТУТ Львів.   

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Третій раунд перемовин Росія-Україна завершився (відео) Третій раунд перемовин Росія-Україна завершився (відео)
Вранці 24 лютого Росія розв'язала повномасштабну війну проти України.
Loading...
Load next