Росія назвала Шевченка російським поетом: відповідь МЗС

Росія назвала Шевченка російським поетом: відповідь МЗС
МЗС України відреагували на заяву російських пропагандистів про відношення постаті Тараса Шевченка та його творчості до Росії. Українські дипломати назвали це маніпулятивним і зухвалим посяганням країни-агресора на спадщину поета.

Російський центр науки і культури в Києві, що є філією держагенства "Росспівробітництво", організував захід "Підбиття підсумків Міжнародного творчого конкурсу сучасних поетів у день пам'яті російсько-українського поета Тараса Шевченка".

Однак зазначимо, що захід організували ще 9 березня, а реакція МЗС на такі заявилась лише сьогодні, 29 березня. Так, у Міністерстві закордонних справ  заперечили будь-які російські наративи про Тараса Шевченка. Про це йдеться в коментарі МЗС журналістам "Радіо Свобода".

" У зв’язку із маніпулятивними та зухвалими зазіханнями країни-агресора на історико-культурну і філософську спадщину Т. Г. Шевченка, наголошуємо, що національна самоідентифікація Кобзаря не може викликати жодних сумнівів. МЗС заперечує будь-які російські наративи стосовно Т.Г.Шевченка ", – прокоментували ситуацію в міністерстві. 
 

Зокрема, у Рада національної безпеки і оборони розповіли, що розглянуть питання припинення роботи Російським центром науки і культури в Києві, якщо надійде відповідне подання від "президента України або іншого суб’єкта законодавчої ініціативи".

Зазначимо, що заснований у 1998 році Російський центр науки і культури – це  єдина в Україні держустанова Росії із функціями культурного представництва.
 

Читайте також
Youtube не відповів на звернення України про закриття "каналів Медведчука" Youtube не відповів на звернення України про закриття "каналів Медведчука"
Україна офіційно зверталася до Youtube, щоб заблокувати там пул так званих "телеканалів Медведчука".
Байден обговорить майбутню зустріч з Путіним на саміті НАТО Байден обговорить майбутню зустріч з Путіним на саміті НАТО
Він зробить це за закритими дверима.
Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ
МЗС РФ висилає з Росії консула України Сергія Дірезу. Він брав активну участь у захисті громадян України, відвідував суди і СІЗО, де незаконно тримають українських політв'язнів.
Loading...
Load next