Зеленський підписав закон про призов резервістів у особливий період

Зеленський підписав закон про призов резервістів у особливий період
Президент України підписав закон про призов на військову службу резервістів в особливий період без оголошення мобілізації. Цей документ з ініціативи глави держави Верховна Рада ухвалила 30 березня.

Зокрема закон удосконалює вимоги щодо комплектування ЗСУ та інших військових формувань резервістами (військово-навченими особами з бойовим досвідом) в особливий період без оголошення мобілізації.

Про підписання закону повідомляє пресслужба Офісу Президента.

"В особливий період на військову службу призиватимуть громадян, які уклали контракти про проходження служби у військовому резерві та/або зараховані до військового оперативного резерву. Рішення про проведення такого призову ухвалюватиме Верховний Головнокомандувач ЗСУ за поданням Головнокомандувача ЗСУ. У рішенні визначатимуться категорії резервістів, яких необхідно буде призивати, завдання, обсяги, строки та порядок проведення призову", - йдеться у повідомленні.

Також документ запроваджує новий вид військової служби – військова служба за призовом осіб із числа резервістів у особливий період. До того ж закон передбачає реформу військкоматів і збільшує штрафи за ухилення від призову.

Нагадаємо, що Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".

Читайте також
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Зеленський підписав закон про всеукраїнський референдум Зеленський підписав закон про всеукраїнський референдум
Згідно з підписаним документом, народ має право самостійно та без участі політиків вирішувати державні питання.
Loading...
Load next