"Гібридна агресія": Україна відреагувала на санкції Росії проти чиновників ЄС

"Гібридна агресія": Україна відреагувала на санкції Росії проти чиновників ЄС
Міністерство закордонних справ України відреагувало на рішення Російської Федерації щодо запровадження санкційних обмежень проти європейських чиновників.

Такий крок Росії українська сторона засудила та вважає, що РФ веде "гібридну війну". Про це повідомили на сторінці у Twitter Міністерства закордонних справ України.

Зокрема у відомстві в черговий раз наголосили, що рішення Росії є "ще одним доказом гібридної агресії проти демократичного світу".

"Україна висловлює свою солідарність з вісьмома громадянами Європейського Союзу, яким Росія безпідставно заборонила вʼїзд на територію РФ. Це рішення є ще одним доказом того, що Росія продовжує проводити гібридну агресію проти демократичного світу", – йдеться у заяві українського МЗС.

Глави Європейської ради, Єврокомісії та Європарламенту також відреагували на рішення Росії щодо санкцій та заявили про готовність відповісти.

"Це рішення є яскравою демонстрацією того, що Росія вибрала конфронтацію з ЄС замість того, аби виправляти негативну траєкторію наших двосторонніх відносин. ЄС залишає за собою право вжити відповідних заходів у відповідь на рішення влади Росії", — наголосили очільники ЄС у спільній заяві.

Зазначимо, що Росія заборонила в'їзд восьми громадянам країн Євросоюзу у відповідь на запроваджені 2 і 22 березня Радою ЄС обмежувальні заходи стосовно шести російських громадян.

Читайте також
Глава Європарламенту закликав посилити санкції проти Росії Глава Європарламенту закликав посилити санкції проти Росії
Голова Європейського парламенту Девід Сассолі закликав посилити санкції проти Росії. У ЄС з Російською Федерацією зараз "дуже напружені" відносини.
США та ЄС передумали відключати Росію від SWIFT, - ЗМІ США та ЄС передумали відключати Росію від SWIFT, - ЗМІ
Натомість країни готують цілеспрямовані економічні санкції проти російських банків.
Loading...
Load next