Суд закрив адміністративні провадження проти Тупицького за конфлікт інтересів і недекларування майна

Суд закрив адміністративні провадження проти Тупицького за конфлікт інтересів і недекларування майна
Голосіївський районний суд Києва закрив провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності колишнього голови Конституційного суду України Олександра Тупицького.

Суд закрив адміністративне провадження про недекларування ексглавою Конституційного суду Олександром Тупицьким ділянки в окупованому Криму та конфлікту інтересів під час голосування за рішення КСУ про скасування електронного декларування. Про це стало відомо сьогодні, 27 травня, інформує hromadske.

Провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності Тупицького... за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 172-6 (порушення вимог фінансового контролю), ч. 2 ст. 172-7 (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) КУпАП закрити, - йдеться у рішенні суду.

Адміністративні протоколи щодо Олександра Тупицького було складено за частиною 4 статі 172−6 - порушення вимог фінансового контролю та частиною 2 статті 172−7 - порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зокрема відповідні адмінпротоколи щодо справи Тупицького було скеровано до суду в лютому цього року Національним агентством із запобігання корупції. Вони стосуються дій судді в умовах конфлікту інтересів під час участі в голосуванні за рішення Конституційного Суду щодо електронного декларування та недекларування ділянок в Автономній Республіці Крим. Відомо також й те, що раніше до суду також передали обвинувальний акт щодо Тупицького. За яким йому інкримінують вчинення кримінальних правопорушень проти правосуддя, за які загрожує до 5 років позбавлення волі.

Зауважимо, що у жовтні минулого року НАЗК направило Тупицькому запит із проханням пояснити, чому він не вказав у декларації свою ділянку в Криму, отриману ним за законодавством держави-окупанта.

Читайте також
Зеленський VS Тупицький: суд скасував указ президента про звільнення судді Зеленський VS Тупицький: суд скасував указ президента про звільнення судді
Також Верховний суд вирішив, що дії Зеленського щодо судді КСУ Олександра Тупицького є незаконними.
Офіс президента оскаржив рішення суду про звільнення Тупицького Офіс президента оскаржив рішення суду про звільнення Тупицького
Наразі майбутня доля ексголови Конституційного Суду та скандального судді Олександра Тупицького залежить від рішення Великої палати Верховного Суду.
Зеленський затвердив стратегію розвитку судочинства в Україні до 2023 року Зеленський затвердив стратегію розвитку судочинства в Україні до 2023 року
Володимир Зеленський затвердив стратегію правосуддя і конституційного судочинства на 3 роки. Окрему увагу у стратегії приділили Конституційному Суду та процедурі обрання суддів КСУ.
Loading...
Load next