Зеленський призначив нових командирів ЗСУ (фото)

Зеленський призначив нових командирів ЗСУ (фото)
Володимир Зеленський призначив нових командувачів Повітряних сил і Десантно-штурмових військ ЗСУ, окрім цього президент здійснив низку призначень у керівництві Збройних сил України.

Нові командувачі військ були представлені главою держави сьогодні під час візиту на острів Зміїний. Про це повідомили в Офісі президента.

Моїми указами призначено на посади: командувача Повітряних Сил – генерал-майора Миколу Олещука, командувача Десантно-штурмових військ – полковника Максима Миргородського, - повідомив Зеленський.

Також, український президент призначив:

  • Андрія Ковальчука - командувачем оперативного командування "Південь";
  • Олега Мікаца - командувачем оперативного командування "Схід";
  • Сергія Літвінова - командувачем оперативного командування "Захід";
  • Володимира Коваля - заступником начальника Генерального штабу.

Він зазначив, що Ковальчук має звання Героя України, під час активних боїв на Донбасі командував 80-ю аеромобільною бригадою, а генерал-майор Олег Мікац з вересня 2014 року керував обороною Донецького аеропорту, вважається одним з ключових командирів у цих боях.

Це досвідчені офіцери, і, найголовніше, що є зараз нашим підходом, усі вони мають бойовий досвід … Я знаю, що кожен з них на своїй посаді зробить усе, що від нього залежить, для захисту нашої Батьківщини, - додав Зеленський.

Читайте також
Кадрові зміни в ЗСУ: Зеленський звільнив начальника Генштабу та командувачів ООС і ДШВ Кадрові зміни в ЗСУ: Зеленський звільнив начальника Генштабу та командувачів ООС і ДШВ
Володимир Зеленський продовжує звільняти очільників оборонних структур. Цього разу президент провів кадрові зміни в структурі української армії.
США передадуть Україні швидкісні  бойові катери Mark VI вже у наступному році США передадуть Україні швидкісні бойові катери Mark VI вже у наступному році
США передадуть Україні модернізовані бойові катери. Крім того, український флот поповниться протимінними кораблями і сучасними ракетними катерами.
"Застосовували нечесні і брудні прийоми": ексзаступника секретаря РНБО Кривоноса звільнили з лав Збройних сил "Застосовували нечесні і брудні прийоми": ексзаступника секретаря РНБО Кривоноса звільнили з лав Збройних сил
Ексзаступник секретаря Ради національної безпеки та оборони та генерал-майор Сергій Кривонос заявив, що його звільнили з лав Збройних Сил України. За його словами, він не писав рапорт.
Loading...
Load next