Україна та Євросоюз підписали угоду про "відкрите небо"

Україна та Євросоюз підписали угоду про "відкрите небо"
"Угода про вільне небо" – це довгоочікуваний документ, завдяки якому Україна інтегрується в спільний з ЄС авіапростір. Очікується, що угода про спільний авіаційний простір надасть ще більше можливостей обмінів і подорожей.

Україна та Європейський Союз підписали Угоду про спільний авіаційний простір. Підписання відбулось у межах 23-го Саміту Україна–ЄС у присутності президента України Володимира Зеленського, президента Євроради Шарля Мішеля і президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, повідомляє "європейська правда".

Угода про "відкрите небо" передбачає, що європейські компанії без обмежень зможуть літати в будь-які аеропорти України, а українські авіаперевізники - у будь-які аеропорти країн ЄС. Зокрема, документ ще мають ратифікувати кожна держава-член ЄС та Україна. Однак поки це відбуватиметься, угода може набути чинності на тимчасовій основі.

Це високі стандарти безпеки польотів, нові можливості для громадян та бізнесу, більша кількість рейсів та ширша географія подорожей, — заявив Володимир Зеленський

Згідно документом про "відкрите небо", будь-яка країна Євросоюзу зможе призначати будь-якого європейського перевізника для виконання рейсів в Україну. Крім того, європейські перевізники отримують право літати на внутрішніх українських рейсах.

Нагадаємо, що раніше підписання угоди очікувалося 11 лютого у Брюсселі, але на початку лютого в офісі президента заявили, що підписання зірвалося.

Читайте також
Українці зможуть літати до Ісландіїї без пересадок Українці зможуть літати до Ісландіїї без пересадок
Відповідну угоду підписали міністри України та Ісландії.
Наступ Росії спричинить появу від 3 до 5 мільйонів українських біженців - Резніков Наступ Росії спричинить появу від 3 до 5 мільйонів українських біженців - Резніков
Резніков вважає, що повномасштабна війна в Україні обернеться кризою й для Європи.
"Це фейкова новина": Штанмаєр заперечив загрозу скасування безвізу між Україною та ЄС "Це фейкова новина": Штанмаєр заперечив загрозу скасування безвізу між Україною та ЄС
Згідно з документом, Німеччина, Франція та Італія останнім часом все більше розчаровані через, як вони кажуть, зловживання безвізом. Однак, уряд Німеччини не планує переглядати свою позицію щодо безвізового режиму для третіх країн.
Loading...
Load next