Велика Британія надасть Україні ракетне озброєння і військові кораблі (відео)

Велика Британія надасть Україні ракетне озброєння і військові кораблі (відео)
Перший військовий корабель для України побудують у Великій Британії, а потім технології передадуть українським верфям.

Україна отримає від Великої Британії ракетне озброєння і військові кораблі, а також українським верфям будуть передані технології з їх будівництва. Про це повідомив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в інтерв’ю каналу "Дом".

Пристайко підкреслив, що Британія активно надає військову допомогу Україні та просуває ідею прийняття Києва в НАТО. Також Лондон готовий допомагати у відновленні військово-морської могутності України.

Я переконаний, що найближчим часом буде придбано два діючих кораблі. Тобто вони одразу увійдуть до складу ВМС України. Буде розпочата робота з будівництва двох абсолютно нових військово-морських портів. Буде розпочате будівництво кораблів меншого класу, в Україні та в Британії. І нарешті ми отримаємо також ракетну зброю, яка дозволить нам реально посилити наші спроможності на морі, - розповів Пристайко.

Відомо, що Україна отримає два кораблі-тральщики, які захищатимуть узбережжя від мінної загрози. За словами Пристайка, ці кораблі мають найсучасніші можливості для пошуку та знешкодження мін і відповідають стандартам НАТО: "І нарешті, що дуже важливо, ми отримаємо ракетну зброю, яке допоможе нам реально підсилити здатність на морі".

В Україні також будуть побудовані дві військові бази, але не уточнив де самі вони будуть розташовані та яку кількість військ налічуватимуть.

Є проєкти, є британська компанія, яка буде інтегратором цього зусилля, яка буде працювати і з базами, і з кораблями. Тобто це один великий проєкт, – наголосив дипломат.

Відео: телеканал "ДОМ"

Читайте також
До України прибула партія протитанкових засобів від Великої Британії (відео) До України прибула партія протитанкових засобів від Великої Британії (відео)
Британська підтримка призначена для оборони — це не є стратегічною зброєю чи загрозою для Росії.
Loading...
Load next